(Bilde: Pexels, Larissa Farber)
(Bilde: Pexels, Larissa Farber)Bilde 1 av 1

"Retrofit. Have an impact"

Den 27. internasjonale passivhuskonferanse 5. og 6. april 2024

Den årlige internasjonale passivhuskonferansen avholdes i Innsbruck i Østerrike.

Den 27. internasjonale passivhuskonferansen avholdes 5. og 6. april i år, på Technik»-campus i Innsbruck i Østerrike. Det vil bli arrangert workshops og demonstrasjoner hhv. i for- og etterkant, dvs. den 3. og 7. april opplyser arrangøren på sin nettside.

Årets konferanse har «Retrofit. Have an impact» som tema (ettermontering fungerer).

Du finner mer informasjon om konferansen her.

Passivhus

Passivhus har fått stor utbredelse og suksess i en rekke europeiske land, sterkt forsterket med EU`s ferdigstilte energieffektiviseringsdirektiv vedtatt desember 2023. Dette direktivet stiller krav til at alle boligbygginger og formålsbygg/yrkesbygg skal ha passivhus-standard innen 2050.

Kravene for passivhus fremgår av Norsk Standard boligbygninger (NS 3700) og yrkesbygninger (NS 3701). En samlet norsk byggenæring står bak.

Passivhusstandardene stiller krav til varmetap, oppvarmingsbehov, kjølebehov, energibehov til belysning og energiforsyning samt minstekrav til enkelte bygningskomponenter. Standardene setter også krav til lekkasjetall, prøvingsprosedyrer, målemetoder og rapportering av energiytelsen ved ferdigstillelse. (Standard Norge)