NVE spår at strømprisene i Norge blir høye fremover dersom gassprisene fortsetter å være høye.
NVE spår at strømprisene i Norge blir høye fremover dersom gassprisene fortsetter å være høye. FOTO: Getty Images/iStockphoto

NVE spår høye strømpriser fremover

Dersom gassprisene fortsetter å være høye, så vil også strømprisene være høye fremover her i landet skriver NVE i en pressemelding i dag.

Vannmagasinene har lavt nivå i Sør-Norge og så lenge prisene på gass og andre brensler forblir høye, kan vi forvente at de norske strømprisene vil ligge på et høyt nivå også framover i tid. Dette skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding i dag.

NVE opplyser også at hvis vannkraftprodusentene har lav produksjon, vil det riktignok styrke ressurssituasjonen, men det vil samtidig bidra til økte priser.

Strømprisene har steget den siste tiden. Gjennomsnittsprisen i måneden er nesten det doble nå i september, av det den var i desember i fjor. Dette gjenspeiler seg også i en rekke nye og stadige prisrekorder, f.eks. at Sør-Øst Norge denne måneden vil sette ny månedsrekord for gjennomsnittsprisen.

Foruten gassprisene forklarer NVE prisstigningen den siste tiden med lav vindkraftproduksjon både i Norge, Sverige og på kontinentet i tillegg til økt strømforbruk.