NHO har samarbeidet med Virke, LO og Regjeringen om forslaget til strømpakke som ble presentert av Regjeringen i dag. Her NHO`leder Ole Erik Almlid på Toppmøte under Arendalsuka 2022
NHO har samarbeidet med Virke, LO og Regjeringen om forslaget til strømpakke som ble presentert av Regjeringen i dag. Her NHO`leder Ole Erik Almlid på Toppmøte under Arendalsuka 2022 FOTO: Per-Otto Oppi Christiansen/NHO

NHO fornøyd med Regjeringens strøm-pakke til næringslivet

En ordning utarbeidet i samarbeid med NHO, Virke og LO.

NHO er godt fornøyd med Regjeringens forslag til strøm-pakke til næringslivet, uttalte lederen i NHO, Ole Erik Almlid, i pressekonferansen hvor pakken ble presentert i dag formiddag.

Forslaget til er et resultat av samtaler Regjeringen har hatt sammen med NHO, Virke og LO den siste tiden. Det er Stortinget som avgjør saken, og det er forventet at det kan skje i hastemøtet som skal være på Stortinget førstkommende mandag.

Forslaget innebærer garantier for banklån med øvre grense for lån på 50 mill. kroner samt energitilskudd, hvor bedrifter som foretar energikartlegging kan få støtte med 25 prosent av differansen mellom strømpris og 70 ører. Det kan også gis mer om det investeres i energieffektiviseringstiltak. Til slutt foreslås det at særlig utsatte bedrifter kan søke om særskilt støtte etter en individuell vurdering.

Strømstøtten som nå foreslås er i samsvar med det EU bestemte gjelder for bedrifter med tilgang til EU`s indre marked i mars i år.