Foto: Istockphoto
EU-parlamentets medlemmer vedtok i går at andelen ved som inngår i energimiksen til medlemslandene skal trappes ned. Norge er ikke medlem av EU og omfattes ikke av vedtaket med dagens avtaleverk mellom Norge og EU. FOTO: Getty Images

Fullt strømkaos i Tyskland, 65 milliarder Euro i krisepakke.

Vårt land står overfor vanskelige tider sier kansler Olaf Scholz i en pressekonferanse etter at de tyske politikerne har diskutert energikrisen i helga og nå har besluttet 65 milliarder i krisehjelp

Det er avholdt pressekonferanse i Tyskland og ny hjelpepakke i forbindelse med energikrisen er på plass. Den tyske statsministeren meddelte at Tyskland går inn med 65 milliarder Euro, melder den tyske avisen Bild.

Kansler Olaf Scholz uttalte da pakken ble annonsert: «Vårt land står overfor vanskelige tider. Det er en del av sannheten i disse dager, og den sannheten må snakkes. Jeg er veldig klar over at mange innbyggere er veldig bekymret for fremtiden deres, veldig bekymret for de høye prisene på elektrisitet og gass og de økte levekostnadene.», skriver den tyske avisen nå.

I går meldte den svenske Regjeringen i egen pressekonferanse flere hundre milliarder i sikkerhet overfor kraftselskap som har fått problem med sikkerhetsstillelse på Nasdaq-børsen..

Saken oppdateres.