Nytt vindkraftverk åpnet i Sogn og Fjordane med Olje- og energiminister Terje Aasland tilstede. Illustrasjonsbilde.
Nytt vindkraftverk åpnet i Sogn og Fjordane med Olje- og energiminister Terje Aasland tilstede. Illustrasjonsbilde. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Fallende motstand mot vindkraft på land

Vindkraft-lobbyens «feilaktige markedsføring» om at mer vindkraft vil gi lavere priser er årsak, mener rådgiver Hogne Hongseth i Motvind Norge.

Folk er mer positive til vindkraft på land og færre har kraftig motstand sammenlignet med for et par år siden. Dette viser nye tall fra Cicero senter for klimaforskning i følge Teknisk Ukeblad.

Hele 39 prosent sier i følge undersøkelsen nå ja til mer vindkraft på land, mens 34 prosent sier nei, og andelen som er sterkt motstander har falt fra 24 til 20 prosent.

– Det er en betydelig endring i opinionen. Vi ser for første gang på flere år en økende oppslutning om vindkraft, samtidig som andelen som er sterkt imot er fallende, sier forsker Marianne Aasen ved Cicero i følge avisen.

Energinytt24 har forelagt undersøkelsen for Motvind Norge. Rådgiver Hogne Hongset svarer at det er de høye strømprisene vi har i dag og vindkraft-lobbyens «feilaktige markedsføring» av at mer vindkraft vil gi lavere strømpriser, som antas å ligge bak tallene i undersøkelsen.

Hogne Hongset, medlem av Alternativ Energikommisjon og rådgiver for Motvind Norge, mener det er vindkraft-lobbyens «feilaktige markedsføring» av at mer vindkraft vil gi lavere priser som gjør at det er fallende motstand mot vindkraft på land. Foto: Energinytt24