Er det greit at sykehus, skoler, barnehager og andre bygninger hvor sårbare mennesker oppholder seg, senker temperaturen ned til 19 grader?
Er det greit at sykehus, skoler, barnehager og andre bygninger hvor sårbare mennesker oppholder seg, senker temperaturen ned til 19 grader? FOTO: Getty Images/iStockphoto

Er det greit at sykehus setter temperaturen til 19 grader for å spare strøm?

Strømmen er rekorddyr og mange setter ned innetemperaturen enten for å få ned strømregningen eller for å delta i en dugnad om å bedre forsyningssikkerheten, eller begge deler. Nedenfor kan du si hva du mener om dette ved å delta i avstemningen.

Senking av innetemperatur i et bolighus fra 21 til 19 grader, kan gi 10 prosent lavere strømregning. Det samme prinsippet gjelder for bedrifter, offentlige bygg m.m.

I dag er en av de mer diskuterte sakene i sosiale medier Rikshospsitalet, som har besluttet å sette ned temperaturen til 19 grader. Det skriver Nettavisen.

Vi ønsker det ikke slik, men for mange er det bedre med lavere temperatur enn strømregninger som en ikke har råd til å betale eller i verste fall rasjonering, fordi landet ikke har tilstrekkelig med kraft til alt som skal drives elektrisk.

Det er derfor også en viss dugnad over det som nå skjer, eller er dette helt feil tenker du. Delta i avstemningen og si hva du mener om å sette ned temperaturen i for eksempel skoler, sykehus og andre steder der det er barn eller sårbare mennesker som skal oppholde seg.