Forskning- og utdanningsminister Ola Borten Moe. Foto: NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor
Forskning- og utdanningsminister Ola Borten Moe. Foto: NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor

Ikke strømstipend til elever og studenter dette semesteret

Studenter og elever vil ikke få strømstipend slik de fikk i vår. Det opplyser kunnskapsdepartementet til Energinytt24 i ettermiddag.

I forrige studiesemester mottok studenter og elever 3.000 kroner i strømstipend. Dette semesteret får de ikke noe strømstipend i det hele tatt, til tross for at strømprisene er langt høyere dette semesteret enn det var i vårsemesteret.

Det er Ola Borten Moes politiske rådgiver Signe Bjotveit som opplyser dette på vegne av Kunnskapsdepartementet i ettermiddag.

– Straumstøtta som studentane fekk var ei ekstraordinær støtte som følge av dei høge straumprisane våren 2022. Studentane har som dei fleste andre tapt kjøpekraft på grunn av auka prisar. Difor er det viktig for oss å ha studentane med i dei straumstøtteordningane som finnast i resten av samfunnet. No er det slik at når prisen går over 70 øre per kilowattime, blir 80 prosent av dette kompensert av staten. Frå 1. september aukast dette slik at 90 prosent av beløpet blir kompensert av staten. Dette har dessutan regjeringa varsla at dei ønsker at skal vare også ut i 2023, fremgår det av redegjørelsen Bjortveit gav på Energinytt24`s henvendelse om saken i dag.